Welkom in de wereld van de totale beveiliging

blogDe wereld is een dorp en alles staat met elkaar in verbinding. Dat biedt fantastische mogelijkheden, maar er is ook een keerzijde: de kwetsbaarheid wordt alsmaar groter. Want hackers kunnen met een eenvoudige laptop uw bedrijfsnetwerk binnenbreken, waardevolle data stelen en uw bedrijfsvoering stilleggen. De oplossing? Slimme beveiligingsystemen gecombineerd met meer veiligheidsbewustzijn bij de medewerkers. Welkom in de wereld van de totale beveiliging.

As we respect the reseller channel, we provide price and promotion sensitive information via a password only. If you are a reseller and a customer of Tech Data, you will be given privileged access to this information. You can register for this here.

Beveiliging is een groeimarkt

Complexiteit. 

Geen twijfel mogelijk: beveiliging is een groeimarkt en zal in de komende jaren blijven groeien. De reden daarvoor is niet ver te zoeken. De IT-omgeving is veel complexer – en kwetsbaarder – geworden. Dit is onder meer te wijten aan de onstuitbare opkomst van mobiele toestellen als laptops, tablets, smartphones (en de smartwatches en smartglasses komen er ook aan). Aan het feit dat veel bedrijven, daartoe aangespoord door de medewerkers, een BYOD (bring your own device)-beleid hanteren. Aan de exponentieel groeiende hoeveelheid data die moeten worden opgeslagen. Aan nieuwe virtualisatiemogelijkheden. Aan de trend dat meer en meer bedrijven in de cloud opereren. Aan nieuwe en vaak complexe regelgeving over databeveiliging. En aan het Internet of Things dat niet alleen tablets en smartphones via het net met elkaar verbindt, maar ook auto’s, pacemakers, flitscamera’s tot hele gebouwen toe.

Cybercrime. 

Cybercrime is in opmars en wordt ook veel zichtbaarder de laatste tijd. Denk maar aan de aanval op Nederlandse banken vorig jaar en de recente cyberaanval op Belgacom. Elke dag komen er ongeveer 100.000 nieuwe virussen bij en veel van die malware richt zich specifiek op smartphones en tablets. Eén ding is duidelijk: met een gewoon antivirusprogramma redt u het niet meer.

Grotere budgetten. 

Het goede nieuws is: ondanks de crisis maken bedrijven meer budgetten vrij voor beveiliging. De verwachting leeft dat de beveiligingsmarkt in 2014 met 4% zal stijgen, en nog meer de komende jaren. De Amerikaanse overheid bijvoorbeeld zal haar eigen digitaal beveiligingsbudget verhogen van $5.9 miljard naar $6.1 in 2014 en tot $7.3 tegen 2017. Het moge duidelijk zijn: kleine en grote organisaties hebben nood aan hulp van experts en moeten overgaan tot een alomvattend en proactief veiligheidsbeleid.

Screen Shot 2014-02-12 at 08.55.29

Waarom beveiligen?

Verlies voorkomen. 

Onderzoek door McAfee toonde aan dat de helft van grote overheids- en privéorganisaties geen idee hebben welke schade ze kunnen oplopen als hun IT-beveiliging het laat afweten. En een derde van de directies heeft nauwelijks aandacht voor beveiliging. Waarom? Veiligheid is niet sexy. Het leidt niet tot omzetverhoging en u haalt er het nieuws niet mee – tenzij in negatieve zin. Met als gevolg dat organisaties maar in actie schieten als er zich een incident voordoet. Wijs hen op de gevaren van een ontoereikende beveiliging.

• Dataverlies. Wat zou het u kosten als waardevolle gegevens (klantengegevens, financiële gegevens, nieuwe productontwerpen,…) open en bloot op straat kwamen te liggen?

• Bedrijfsverstoring: Behalve paniek, wat zou het u kosten als uw kantoornetwerk of productieafdeling voor onbepaalde tijd uitvalt?

• Reputatieschade: Wat zou het u kosten als het grote publiek in de media leest dat hun gegevens zijn gehackt door criminele organisaties.

Focus op winst. 

Maar beveiliging kunt u ook op een positieve manier benaderen. Want met de nieuwe slimme beveiligingsoplossingen, een uitgekiend beveiligingsontwerp en bijhorende training en diensten kunt u:

• de prestaties van bedrijfssystemen verbeteren,

• de  beveiliging (en bedrijfsvoering) van uw klanten gebruiksvriendelijker en efficiënter maken,

• en bovendien heel wat kosten besparen.

Procesbesturingssystemen lopen ook gevaar

Hackers richten zich niet alleen op kantooromgevingen. Meer en meer ook op procesbesturingssystemen, op geautomatiseerde productiesystemen, kassa’s, automaten, enz. Het probleem van deze systemen is dat ze draaien op verouderde software en minder beveiligd zijn. Het adequaat beveiligen en updaten van deze procesbesturingssystemen biedt resellers veel mogelijkheden.

Continue stroom – the show must go on

Wat indien de stroom uitvalt? En alle systemen stilvallen? Ook dat kan een organisatie veel geld en tijd kosten. De oplossing? UPS (Uninterruptible Power Supplies). UPS leveren in geval van storing gedurende een welbepaalde tijd noodstroom aan servers, storage, switches, routers, communicatiesystemen, POS-toestellen, enz. Verschillende modellen zijn beschikbaar voor zowel kleine als grote vermogens. Vele modellen bieden vaak extra functies om energie te besparen. De markt biedt daarenboven hardware aan om uw apparatuur te beschermen tegen overspanning. Ze beschermen kleine toestellen als tv’s, lampen, telefoons, pc’s maar ook grote kopieermachines en professionele werkstations.

Tip voor resellers: UPS batterij vervangingsdienst. De verkoop en installatie van nieuwe UPS-batterijen is een extra weerkerende dienst die uw band met uw klant versterkt.

Camerabewaking

Camera’s zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. U ziet ze in garages, banken, en winkels. Bij particulieren, in kledingzaken, in overheidsgebouwen en meer en meer ook in bedrijfsgebouwen. En ze komen in verschillende vormen: u hebt nu al verborgen winkelcamera’s, panoramische camera’s die en hele shop controleren en thermische camera’s die ook in het duister zien omdat ze warmte detecteren. Netwerkcamera’s  kunt u makkelijk verbinden met een IP netwerk waardoor u ze van op afstand kan bedienen (inzoomen, draaien, functies aanpassen) en de beelden bekijken. In de eerste plaats dienen ze om inbraak en diefstal te voorkomen. Maar velen kunnen meer: beweging, geluid en rook detecteren, mensen tellen (handig in winkels) en de doorvoer van verkeer kwantificeren. Netwerkcamera’s komen met een breed gamma aan software, management control en extra accessoires.

Please follow and like us:

1 reactie

 1. Spywebshop schreef:

  Sterk geschreven artikel. Beveiligen is inderdaad de toekomst, het is belangrijk dat iedereen wordt geïnformeerd.

  Wij zijn Spywebshop en hebben de slimme oplossingen voor beveiligingssystemen. Spywebshop is gespecialiseerd in alles omtrent spionage. In de spyshop: http://www.spywebshop.be/ vindt u de meest exclusieve spy gadgets. De spywebshop levert ook verschillende soorten beveiligingscamera’s, alarm- en bewakingssystemen.

  Zoals u in uw artikel beschrijft, dat de beveiliging zich in een groeiende markt bevind zijn wij met u eens. Het is en wordt steeds belangrijker om verzekerd te zijn van een goede beveiliging. Door de opkomst van de positieve kanten van de technologie, moeten wij ook behoud zijn voor de negatieve gevolgen hiervan.

  Spywebshop is de specialist op het gebied van beveiligen. Het alarmsysteem is een voorzorgmaatregel, de beveiligingscamera’s zullen vervolgens alles vast leggen.

  Neemt u eens een kijkje op onze webshop en ontdek de James Bond in uzelf.

Enjoy this blog? Please spread the word :)