APC by Schneider Electric Data Center Assessment

blog1 APC 12feb

Data Center Assessment:
De eerste stap richting het verlagen van energiekosten

Het verbeteren van energie-efficiëntie is van groot belang. Energiekosten blijven stijgen. Regelgeving is op komst. De eisen aan de beschikbaarheid van de kritische apparatuur stijgen. Schneider Electric adviseert haar klanten om de zakelijke uitdagingen en de uitdagingen op het gebied van milieu en regelgeving aan te gaan zodat de doelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Dit programma noemen wij het ‘Energy Sustainability Tiered Efficiency Program’ of kortweg EnergySTEP. EnergySTEP is een unieke, schaalbare aanpak op het gebied van energiemanagement.

De balans tussen prestaties & energie efficiëntie
Voor een directe verbetering van de energie-efficiëntie in serverruimtes, biedt Schneider Electric™ de EnergySTEP1 Data Center Assessment — een betaalbare service die zichzelf snel terug kan verdienen, doordat de elementen die het energieverbruik bepalen, snel aan het licht komen. EnergySTEP1 is de ideale eerste stap. Het geeft inzicht in de  gebieden waar direct energievoordeel mogelijk is, zodat meteen energie kan worden bespaard.

Het merendeel van de energiekosten komt normaal gesproken van de fysieke infrastructuur. Met een grondige evaluatie op locatie van deze omgeving, wordt snel duidelijk op welk gebied onnodig energie wordt verbruikt. Met deze kennis op zak, kunt u direct het energieverbruik aanpakken en operationele kosten verlagen.

Hoewel energiebesparing een doel op zich kan zijn, begrijpen wij dat dit niet uw enige zorg is. De behoefte om energiekosten te reduceren moet in balans zijn met de noodzaak om kritische apparatuur te beschermen. Als marktleider op het gebied van datacentermanagement, begrijpt Schneider Electric deze uitdaging. Aanvullend op energiebesparende maatregelen, laat EnergySTEP1 zien op welke punten de beschikbaarheid in gevaar komt. Beschikbaarheidsrisico’s onstaan bijvoorbeeld door het ontwerp, operationeel beheer of door (gebrekkig) onderhoud. Deze nulmeting bevat aanbevelingen om uitval te voorkomen.

energy step1

Een uitgebreide verzameling van data en analyse door energie-experts
De EnergySTEP1 Data Center Assessment is ontwikkeld met het oog op het verbeteren van de efficiëntie in traditionele datacenters, al dan niet voorzien van redundantie. Een energy management consultant komt naar het datacenter, verzamelt en analyseert alle data en levert een uitgebreid rapport met aanbevelingen. EnergySTEP1 is een essentiële eerste stap naar effectief energiebeheer.

Van informatie tot inzicht in energieverbruik
De gegevens worden verzameld met geavanceerde software, door een serviceprofessional met Schneider Electriccertificering, die de technische dynamiek van een verhoogde vloer en een datacenteromeving met apparatuur van verschillende merken goed begrijpt. De dataverzameling biedt inzicht in de onderdelen, de inrichting, bedrijfsinstellingen en procedures die de elektrische efficiency verlagen, het energieverbruik verhogen of een bedreiging vormen voor de beschikbaarheid van het systeem.

> Inrichting van de ruimte en luchtdistributie
> Computer Room Air Conditioners (CRACs)
> Rack-configuratie
> UPS-configuratie
> Batterij-configuratie

Een bewezen methode voor energiebesparing
De verzamelde informatie worden geanalyseerd door een Energy Management Services (EMS)- consultant die veel ervaring heeft met de implementatie van energiemanagementsystemen in datacenters. Het rapport bevat de volgende informatie:
scorecard APC> Door welke componenten wordt de meeste energie verbruikt
> Een heldere presentatie van bevindingen en aanbevelingen op basis van prioriteiten, inclusief de verwachte besparingen
> Een “scorecard” voor de serverruimte/datacenter gebaseerd op industriestandaarden
> Een geprioriteerde lijst met aanbevelingen, zodat u zich kunt concentreren op de meest kritische verbeterpunten of op de verbeteringen met het hoogste investeringsrendement

De scorecard geeft de efficiëntie van de systemen aan, bevat de bevindingen, levert leveranciersonafhankelijke aanbevelingen voor verbeteringen en wijst op mogelijke energiebesparingen.

 

Als u hierbij vragen heeft, aarzel dan niet ons te contacteren via infrastructure@azlan.be.

Please follow and like us:

Enjoy this blog? Please spread the word :)