Refresh 424 – E-commerce

As we respect the reseller channel, we provide price and promotion sensitive information via a password only. If you are a reseller and a customer of Tech Data, you will be given privileged access to this information. You can register for this here.

refresh-loginNL

In deze editie:

  • Verificatie in 2 stappen op InTouch
  • Tech Data campagnes: td.boomerang/SMB Express
  • Tech Data dossier: E-commerce

Dossier e-commerce

Sofort opent nieuwe betalingsdeuren!

Allereerst een korte introductie: wat is Sofort? Sofort is een nieuwe betalingsmethode die de snelheid van geldoverdracht van kredietkaarten biedt, met de voordelen van een overschrijving. Een transactie wordt als een betalingsverrichting uitgevoerd, maar het geld verhuist instant van klant naar leverancier. Kris Van Bael, Finance Manager Credit Control, legt uit. “Tot vandaag hadden we enkel ondersteuning voor kredietkaarten (Mastercard, Visa) en debetkaarten (Bancontact, Maestro). Een bankoverschrijving doorvoeren: die modaliteit was er nog niet.” Met Sofort komt daar nu verandering in.

E-commerce:

E-commerce valt niet meer weg te denken uit onze leefwereld. “Een pro-formafactuur is ouderwets. We moeten mee met de toekomst; surfen op de nieuwe mogelijkheden. Voor Tech Data is Sofort een investering, maar de klant wil nu eenmaal bediend worden. Als marktleider moet u op vlak van technologie ook het voortouw nemen.” Ondanks de hogere kost van Sofort voor Tech Data, wordt er ook weer geld bespaard dankzij betere automatisatie. Om de drempel voor al onze klanten zo laag mogelijk te houden, kunnen klanten vandaag de dag via InTouch bestellingen plaatsen. De snelheid van betaling verhoogt gevoelig met Sofort vergeleken met een klassieke overschrijving; het geld is direct bij de leverancier waardoor de bestelling meteen kan worden verwerkt. Kris Van Bael: “Sofort is eigenlijk zoals iDEAL in Nederland. Het is een platform waar de klant zijn bank kan kiezen. Daarna wordt hij doorverwezen naar zijn homebanking-platform, waar hij zijn betaling kan uitvoeren. Daarna wordt zijn bestelling automatisch gereleaset.

Een pro-formafactuur is ouderwets. We moeten mee met de toekomst; surfen op de nieuwe mogelijkheden. (…) Als marktleider moet u op vlak van technologie ook het voortouw nemen.

InTouch:

Voor wie is Sofort bedoeld? Voor e-Commerce mikt Tech Data hoofdzakelijk op het SMB-segment. Tech Data wil inspelen op de specifieke wensen van de SMB-klant. Beschikbaarheid, snelheid, flexibiliteit zijn trefwoorden die onze SMB klanten willen terug vinden. Met Sofort spelen we hierop in. Hiernaast kunnen klanten met een groter volume nog steeds rekenen op een degelijke kredietlijn met automatische incasso. “In 2017 werd AcceptEmail geïntroduceerd om ook buiten InTouch snel en flexibel te kunnen schakelen. Alles wat buiten InTouch valt zoals cloud-oplossingen, licenties of special prices, verliep nog vrij omslachtiger. Daar waren nog steeds pro-formafacturen voor nodig met alle vertragingen van dien,” legt Van Bael uit. “Wanneer er iets dringend nodig was, moest er een betalingsbewijs worden gemaild; een ware administratieve rompslomp en bovendien ook belastend voor de klant.” “Het is belangrijk dat we die segmentering doen bij onze klanten. Op die manier kunnen we cleaner samenwerken en meer inzetten op het creëren van bijkomende added value! Voor deze added value verwijs ik graag naar de verschillende services die Tech Data vandaag aanbied zoals onze Financial services (leasing & financieringsmodellen), maar ook Supply Chain Services, Logisitic services en e-Commerce services.

Tech Data wil inspelen op de specifieke wensen van de SMB-klant. Beschikbaarheid, snelheid, flexibiliteit zijn trefwoorden die onze SMB klanten willen terug vinden.

Worldline:

Ook op vlak van veiligheid is Sofort een uitstekende beslissing. Elke transactie is 3D-secured dankzij een partnership met Worldline, de marktleider op vlak van online betalingen. Van Bael: “3D-secured verzekert ons van zodra de betaling bevestigd is, dat we de betaling ook krijgen. Op deze manier voorkomen we ook dat malafide organisaties met gestolen kaarten aankopen doen bij Tech Data zonder dat we daarvoor het geld krijgen.” Sofort bestaat in twee smaken: B2B en B2C. Wie B2Cbetalingen doorvoert, kan elke bank in België kiezen om een betaling te verwerken. Bij zakelijke betalingen zijn de spelregels anders. “Voor B2B-transacties met Sofort is er voorlopig enkel een akkoord met een aantal Belgische grootbanken. Tech Data rekent geen extra transactiekosten aan om een Sofort-betaling te doen, wat de instapdrempel moet verlagen.”

Tech Data rekent geen extra transactiekosten aan om een Sofort-betaling te doen, wat de instapdrempel moet verlagen.

Survey:

Om Sofort met al zijn bijkomende voordelen te promoten, wordt er een survey gelanceerd gericht op de SMBklanten. Zo wil Tech Data meer inzicht krijgen in hoe ze klanten kunnen ondersteunen. Van Bael is daarin duidelijk: “De noden die onze huidige klanten hebben, moeten we ondersteunen. Wil de klant meer business met ons doen, zijn kredietlijn verhogen of heeft hij specifieke vragen? We willen weten wat onze klant vindt; we willen die interactie zoeken.” Vanaf nu kunt u al uw betalingen via Sofort doorvoeren op InTouch en andere Tech Data-oplossingen.

Tech Data wil meer inzicht krijgen hoe ze klanten kunnen ondersteunen. We willen weten wat onze klant vindt.

 

Please follow and like us:

1 reactie

  1. E-litt schreef:

    Bedankt voor de uitleg, ik ga ernaar op zoek! Peter

Enjoy this blog? Please spread the word :)