Optoma brengt UHD 4K-projector UHD550X op de markt

 

Optoma heeft onlangs de eerste betaalbare 4K UHD-projector die de volledige 8,3 miljoen pixels weergeeft, op de markt gebracht: de UHD550X.

Tv-, gaming- en filmliefhebbers kunnen nu thuis indrukwekkend 4K-beeld van bioscoopkwaliteit bekijken met deze nieuwe ‘home entertainment’-projector, die vanaf juli verkrijgbaar is. Ultra HD 4K-resolutie brengt content tot leven met ongelooflijk veel detail, uitstekende kleurweergave en hoog contrast voor een verbluffende, meeslepende kijkervaring.

Een echte bioscoopervaring vanuit uw zetel

De UHD550X is veel compacter dan andere 4K-projectoren die momenteel op de markt zijn. In tegenstelling tot andere projectoren, die gewoon gebruikmaken van 1080p pixel chips, gebruikt hij de XPR™-technologie van Texas Instruments, waarmee hij 8 miljoen pixels levert met een chip van 4 miljoen pixels. Dankzij de inherente snelle schakelsnelheid van de DLP-chip en de vooruitstrevende beeldverwerking kan de projector de volledige 8,3 miljoen pixels op het scherm leveren.  Dit garandeert vlijmscherpe, levendige beelden die meer details kunnen weergeven dan standaard HD – zodat u thuis een echte bioscoopervaring krijgt.

Joe Ahmed, Head of Marketing bij Optoma EMEA, zei: “Wij zijn ongelooflijk blij met de lancering van onze langverwachte eerste 4K UHD HDR-compatibele ‘home entertainment’-projector. Het vooruitstrevende DLP ‘single chip’-ontwerp van Texas Instrument verzekert absolute beeldintegriteit en levert 8 miljoen pixels op het scherm. Het lijdt geen twijfel dat de 4K UHD-ervaring om het allergrootste beeld vraagt. De nieuwe projector levert het tegen een betaalbare prijs aan particuliere gebruikers.”

De UHD550X is echt een toekomstbestendige thuisprojector: hij biedt volledige ondersteuning voor HDCP 2.2, de recentste uitvoering van de kopieerbescherming, zodat gebruikers volop kunnen genieten van de snelgroeiende keuze aan 4K-content.  De UHD550X voldoet aan de voorschriften van de Consumer Technology Association (CTA) voor 4K UHD en beantwoordt aan de normen voor High Dynamic Range (HDR)-compatibele beeldschermen van de CTA.

Levensechte kleuren en geluiden

Hij is uitgerust met Optoma’s Amazing Colour-technologie, die een verbeterd kleurenspectrum en meerdere modi om uit te kiezen omvat. Zo hebben gebruikers de vrijheid om de beste instellingen voor de content te kiezen. Elke modus werd gefinetuned door het team van kleurendeskundigen van Optoma om superieure kleurenprestaties te waarborgen. De referentiemodus reproduceert nauwkeurige Rec.709 HDTV-kleuren en zorgt er zo voor dat de filmkleuren precies weergegeven worden zoals de regisseur het bedoelde.

Bij 2.800 lumen produceert de UHD550X heldere beelden voor levensecht entertainment op groot scherm, zelfs als het licht aan is. De witte hoogglansafwerking zorgt voor een discrete integratie in elke woonruimte.

Dit nieuwe model, dat volgepropt werd met de nieuwste functies, is bovendien fluisterstil en wordt geleverd met ingebouwde luidsprekers die een krachtig 8W-geluid geven met een uitzonderlijke geluidskwaliteit. Het is ook voorzien van een S/PDIF audio-output, waarmee het met externe geluidssystemen verbonden kan worden.

Eenvoudig in gebruik

Het is eenvoudig in te stellen met verticale lensverschuiving en een heleboel verbindingsmogelijkheden, zoals twee HDMI-poorten en Mobile High-Definition Link (MHL) voor compatibele telefoons en tablets. De UHD550X kan door de aansluiting van een HDMI-dongle, zoals de Google Chromecast™ of Amazon Fire TV, zelfs in een slimme projector veranderd worden om populaire mediadiensten te openen en tv-programma’s, films en videoclips te streamen, games te spelen en foto’s te delen op het grote scherm.

 

 

De fiche met de volledige specificaties van de UHD550X en informatie over het volledige productassortiment, brochures en afbeeldingen van de projectoren kunt u vinden op www.optoma.co.uk.

De UHD550X is nu verkrijgbaar op www.techdata.be

Please follow and like us:

Enjoy this blog? Please spread the word :)