Bent u bereid om uw reputatie op het spel te zetten?

Als u denkt dat er geen verliezers zijn bij het gebruik van illegale software, kan dat u heel duur komen te staan.

De verleiding om illegale software te verkopen is groot. Vaak wordt het goedgepraat door te beweren dat er toch niemand schade van ondervindt. Als u de risico’s goed op een rijtje zet, zult u echter inzien dat er te veel op het spel staat.

Met illegale software kunnen uw klanten in grote problemen komen. Die problemen komen vaak pas aan het licht wanneer zij beseffen dat hun software niet wordt ondersteund of wanneer zij gegevens verliezen. Of erger nog: wanneer hun essentiële informatie ten prooi valt aan virussen en malware. De gevolgen kunnen desastreus zijn.

Als uw klanten een probleem hebben, kan dit weer ingrijpende gevolgen hebben voor degene die de software aan hen heeft verkocht. En dat zou u kunnen zijn. U heeft jarenlang gewerkt aan de reputatie van uw bedrijf. Nu wilt u die reputatie op het spel zetten enkel en alleen voor een grotere winstmarge. Bent u bereid dat risico te nemen?

Zorg dat u alle feiten kent, zodat u niet de dupe wordt. Let op dat u alleen legale Microsoft-software verkoopt.

De feiten*:

  • Consumenten en bedrijven hebben 33% kans om het slachtoffer van malware te worden wanneer ze een illegaal softwarepakket kopen en installeren, of een pc met illegale software kopen.
  • Veel malware wordt gemaakt door criminele organisaties die hiermee illegaal financieel gewin, gegevensdiefstal, spionage of andere snode plannen voor ogen hebben.

Voor meer informatie over illegale software ga naar microsoft.com/howtotell

 

 

 

*Whitepaper #247411 van IDC: The Link between Pirated Software and Cybersecurity Breaches. How Malware in Pirated Software Is Costing the World Billions

Please follow and like us:

Enjoy this blog? Please spread the word :)