Sterke basis voor een constructief partnership

De IT-sector blijft een markt in volle transformatie. Partnership en innovatie zijn de keyfactoren om blijvende vooruitgang te boeken. Daar speelt Fujitsu sterk op in.

Digital co-creation

Fujitsu werkt vanuit een sterke partnerfilosofie en dit zowel met technologiebedrijven als met partners en resellers. Door hun engineering achtergrond kan het bedrijf inspelen op specifieke oplossingen van partners, maar ook bijsturen in bepaalde aspecten. “Met ‘digital co-creation’ willen we nog een stap verder gaan en meebouwen aan de oplossingen van partners door mee te denken in hun uitdaging. Daardoor kunnen we bouwstenen op maat aanleveren, waardoor ze een unieke oplossing kunnen aanbieden aan hun klanten”, vertelt Roel Das, Channel Sales manager bij Fujitsu.

De IT-markt is in volle digitale transformatie en eindklanten verwachten een unieke oplossing voor hun uitdagingen. Bij voorkeur gebeurt dat via een ‘as-a-service’-model. “Dat betekent dat een partner een oplossing bouwt voor een eindklant aan de hand van een service-model. Dat kan bijvoorbeeld een flexibel leveringsmodel zijn, maar wij kunnen hen ook helpen met een specifiek financieringsmodel”, verduidelijkt Roel Das.

Met ‘digital co-creation’ willen we nog een stap verder gaan en meebouwen aan de oplossingen van partners door mee te denken in hun uitdaging – Roel Das, Channel Sales manager

Innovatie

Fujitsu heeft een sterke innovatie-achtergrond en investeert jaarlijks 3% van zijn opbrengsten in research en development. Daardoor kan het bedrijf partners beter ondersteunen, maar ook nieuwe innovaties ontwikkelen.

Een van die nieuwe innovaties is PalmSecure. Dat is een security-oplossing die via een infraroodsensor de bloedbanen van uw hand meet. “Naar beveiliging van een toestel toe is deze oplossing een stuk veiliger dan een paswoord of elke andere vorm van biometrische beveiliging. Maar PalmSecure kan je voor alles gebruiken waarvoor unieke gebruikers zich moeten identificeren. Zo kan deze oplossing gebruikt worden om in te loggen in een IT-omgeving en is het al geïmplementeerd in veel van onze notebooks, voor follow-me functies tijdens het printen, toegangscontrole, time- and attendance maar ook als toegang tot een applicatie. Samen met een van onze partners zijn we PalmSecure ook aan het integreren in het Huis van de Toekomst in Vilvoorde”, gaat Roel Das verder.

Het grote voordeel van ons partnerprogramma is dat we over korte communicatie- en beslissingslijnen beschikken. Daardoor kan Fujitsu kort op de bal spelen naar partners toe.

Loyalty en commitment zijn de belangrijke waarden die worden doorgetrokken in ons partnerprogramma. – Roel Das, Channel Sales manager

Op datacentervlak biedt Fujitsu naast de gekende en betrouwbare bouwstenen met PRIMERGY servers en ETERNUS All Flash storage oplossingen, ook een uitgebreid gamma van hyperconverged appliances om een antwoord te bieden op de stijgende vraag van software defined computing. Roel Das: “De toegevoegde waarde van een product zit niet meer in hardware, maar focust vandaag vooral op de totaal oplossing en op de software. Een end-to-end oplossing met je eigen applicatie. Daar kan Fujitsu perfect mee helpen met het PRIMEFLEX-programma. Partners besparen daardoor veel tijd en kunnen hun resources beter inzetten wat meer marge zal opbrengen.”

Ieder jaar organiseert het Japanse technologiebedrijf het Fujitsu Forum. Dit jaar introduceerden ze de nieuwe ‘IntelliEdge’ appliance voor IOT en Industry 4.0-toepassingen. Roel Das: “Deze oplossing laat klanten toe op het ‘industry grade’ hardware platformoplossingen te bouwen. Partners kunnen deze appliance gebruiken voor hun gateway-functionaliteit maar kunnen ‘IntelliEdge’ ook implementeren in scenario’s die gebruik maken van AI of Machine learning.” De ‘IntelliEdge’ appliance komt in het voorjaar van 2018 op de markt.

Partnership

Net zoals innovatie een belangrijke pijler is binnen Fujitsu, zijn partners ook een belangrijke bouwsteen van het bedrijf. Roel Das: “Het SELECT EXPERT-verhaal bestaat al heel lang en vormt een belangrijke basis in onze filosofie. We hebben de laatste jaren veel geluisterd naar de noden van onze partners en hebben op basis daarvan ons parnerprogramma sterk vereenvoudigd. Certificatie blijft een basis omdat wij dit SELECT EXPERT-programma ook als een kwaliteitszegel willen promoten. Aan de hand van een short-track kunnen ervaren resellers hun bestaande certificaties gebruiken en sneller nieuwe getuigschriften behalen. We ondersteunen onze partners op een no-nonsense en vooruitstrevende manier.  Het grote voordeel van ons partnerprogramma is dat we over korte communicatie- en beslissingslijnen beschikken. Daardoor kan Fujitsu kort op de bal spelen naar partners toe.”

Fujitsu’s rebate programma is gebasseerd op loyaliteit en innovatie. “Loyalty en commitment zijn belangrijke waarden die worden doorgetrokken in ons partnerprogramma. Vertrouwen vormt een belangrijke basis van zakendoen. Het partnerlandschap is een compacte community waar iedereen elkaar kent. Je hebt een reputatie hoog te houden en die staat met het nakomen van je beloften. De langetermijnvisie mag je nooit uit het oog verliezen”, besluit Roel Das.

Meer info? infrastructure@techdata.be

 

Please follow and like us:

Enjoy this blog? Please spread the word :)