Philips ontwikkelt Blue Light Technologie om uw ogen te beschermen

 

Oogschade door te veel naar een scherm te kijken

Wat is blauw licht?

Blauw licht is zichtbaar licht dat het dichtst bij ultraviolette stralen (uv) ligt. Door de vele schermen in ons leven (zoals computerschermen, tablets en smartphones) en door energiezuinige verlichting krijgen we een overdosis blauw licht.

Onderzoek heeft aangetoond dat blauw licht met hoge energie tot oogschade en oogaandoeningen kan leiden.

Waarom doet blauw licht pijn?

Blauw licht kan tot diep in het oog binnendringen en het beschadigen. Uv-licht gaat tot aan het hoornvlies en de lens, maar blauw licht met korte golven dringt door het netvlies en de macula en kan daar onherstelbare schade aanrichten. Het licht van schermen met LED-achtergrondverlichting is voornamelijk afkomstig van het gevaarlijke blauwe en violette gedeelte van het zichtbare lichtspectrum (met korte golven en hoge energie).

 

Hardware-oplossing: SoftBlue Technologie

Met innovatieve paneelhardware vermindert SoftBlue Technology het schadelijke blauwe licht met korte golven, zonder de kleur en het beeld van het scherm te beïnvloeden.

Hoe werkt het?

Eerst en vooral vermindert deze technologie de intensiteit van het gevaarlijke spectrum van het blauwe licht dat computerschermen uitstralen van 450 naar 460 nanometer.

Vervolgens past ze de hoeveelheid groen en rood fosfor aan voor een optimale witbalans.

 

Softwareoplossing: Low Blue Mode

Philips Low Blue Mode beperkt het gevaarlijke blauwe licht met korte golven aan de hand van slimme softwaretechnologie.

 

Please follow and like us:

Enjoy this blog? Please spread the word :)