Vision start met USB-C

De introductie van USB 3.0 heeft de toepassingen in de AV-industrie nooit echt verstoord vanwege de backward compatible connector. Echter gaat de overgang naar de nieuwe 3.1-standaard steeds sneller en wordt deze gezien als de nieuwe standaard, ookwel bekend als USB-C.

Vision’s managing director Stuart Lockhart geeft aan dat USB-C ontworpen is om video te streamen, wat korte HDMI- en DisplayPort kabels kan vervangen op bureau’s. Daarnaast is Thunderbolt 3 ook vervangen voor USB-C als standaard, hoewel er hoge kwaliteit kabels benodigd zijn om de 40Gbps
bandbreedte ondersteunen.

Vision geeft aan dat veel laptops momenteel over USB-C beschikken en de dat de enorm populaire Microsoft Surface volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid haar mini DisplayPort zal vervangen met USB-C om zowel video als USB functies te ondersteunen.
Om hierin mee te gaan, introduceert Vision een nieuwe range USB-C kabels en adaptors, inclusief USB-C naar HDMI kabels welke vanaf nu verkrijgbaar zijn.

Daarnaast komt er ook een nieuwe slimme Techconnect module die beschikt over een USB-C socket aan de voorzijde en een HDMI en USB 3.0 aan de achterzijde, deze wordt in september verwacht.

Please follow and like us:

Enjoy this blog? Please spread the word :)