Barco brengt een budgetvriendelijke modulaire lcd-videowall op de markt

Kortrijk, België, 11 april 2018 – Barco, wereldwijd marktleider in professionele visualisatietechnologie, lanceert een nieuwe modulaire lcd-videowall. De OverView KVD5521B is een scherp geprijsd modulair lcd-platform voor videowalltoepassingen en moet onze positie op deze markt verstevigen. Hij past op elk VESA montagesysteem en biedt een aantal van de troeven die onlangs geïntroduceerd werden op het bekroonde Barco UniSee platform. Zo is er de makkelijk te onderhouden modulaire samenstelling, een geluidloze werking, de automatische kalibratie van de kleuren en de helderheid, en de optie om de voeding te bedienen op afstand.

  • Modulair systeem maakt het onderhoud eenvoudiger en de interventies korter
  • Oplossing zonder ventilators voor geluidloze toepassingen
  • Uitstekende en automatische kalibratie van de kleuren en de helderheid in realtime tussen de modules dankzij geïntegreerde sensors, volgens het Sense X algoritme
  • Helderheid van 500 nits, met een rand van 3,5 mm
  • Gebruiksvriendelijke videowallinstallatie en bedieningsinterface via de LCD Connect box
  • Optionele servicepakketten van 5 jaar
  • Geschikt voor gebruik de klok rond en bedrijfskritische toepassingen, mede dankzij de optionele extra voeding op afstand
  • Duidelijke en correcte DOA-procedure

Geen stilstand en sneller onderhoud

De OverView KVD5521B bouwt verder op de uitstekende reputatie van de lcd-videowallportfolio van Barco en is de verbeterde en geoptimaliseerde versie van de succesvolle KVD5521. Het kenmerkende en innovatieve Sense X (het automatische kleur- en helderheidkalibratiesysteem van Barco) zorgt ervoor dat op de complete wall te allen tijde een perfect uitgebalanceerd beeld te zien is. Door de afwezigheid van ventilators blijft het geluidsniveau niet alleen tot een minimum beperkt, maar zijn er ook geen bewegende onderdelen (die onderhevig zijn aan slijtage en een beperkte levensduur hebben). Bovendien zorgt de DisplayPort V1.2, waarmee je vier schermen in doorlusmodus kunt aansturen met 4K-inhoud @60 Hz, voor een eenvoudige aansluiting met een minimum aan kabels.

Om te garanderen dat de KVD5521B zo goed en zo lang mogelijk werkt, heeft het platform een aantal functies om stilstand te voorkomen en het onderhoud te versnellen. De aansluitingen en de voedingen zijn snel te verwijderen uit het scherm en makkelijk te onderhouden of te vervangen. Dankzij LCD Connect is de videowall eenvoudiger te bedienen, wat de totale gebruiksvriendelijkheid ten goede komt.

Goede beeldkwaliteit, geweldige meerwaarde

“Na de lancering van het bekroonde Barco UniSee eind vorig jaar gaat Barco weer een stapje verder om de lcd-videowallmarkt te transformeren en onze portfolio uit te breiden”, aldus Chris Sluys, VP Operator Experience bij Barco. “Een aantal belangrijke componenten zijn volgens een modulair concept opgebouwd en dus eenvoudiger te onderhouden. Bovendien is de bediening gebruiksvriendelijker geworden en kun je voortaan een externe voeding gebruiken voor nog meer bedrijfszekerheid. Door al die zaken is het systeem erg betrouwbaar en blijven de eigendomskosten laag. Via de CarePacks van Barco

krijgt de lcd-videowall de beste zorgen en werkt hij gegarandeerd zonder problemen. Zo groeit Barco uit tot een totaalleverancier met een uitgebreide portfolio van videowalls op basis van lcd-technologie en doorzichtprojectie (zowel voor bedrijfskritische toepassingen als voor toepassingen in het hoge en middensegment) en connectiviteit- en workflowoplossingen.”

De OverView KVD5521B is wereldwijd verkrijgbaar sinds april 2018.

Over Barco

Barco ontwikkelt technologie die een schitterend resultaat over de hele wereld mogelijk maakt. Wij kijken verder dan het beeld en ontwikkelen visualisatie- en samenwerkingsoplossingen die u helpen samen te werken, inzichten te delen en uw publiek versteld te doen staan. Onze focus ligt op drie kernmarkten: ondernemingen (van vergaderzalen en controlekamers tot bedrijfsruimtes), gezondheidszorg (van de radiologieafdeling tot het operatiekwartier) en amusement (van bioscoopzalen tot live-evenementen en attracties). In 2017 boekten we een omzet van 1085 miljard euro. We hebben een team van 3600 werknemers, verspreid over 90 landen, wiens passie voor technologie vastgelegd werd in 400 patenten.

Kijk voor meer informatie op www.barco.com, volg ons op Twitter (@Barco), LinkedIn (Barco) en YouTube (BarcoTV), of vind ons leuk op Facebook (Barco).

Please follow and like us:

Enjoy this blog? Please spread the word :)