Nieuwe Bebat tarieven voor batterijen en accu’s vanaf 1 januari

Vanaf 01/01/2019 wijzigt Bebat de bijdragen voor draagbare, industriële en automotive batterijen en accu’s. Het gaat niet om nieuwe structuur van types en categorieën, maar om een verlaging van de bedragen van de milieubijdragen en administratieve bijdragen.

Wat verandert er op 1 januari 2019?

  • Een verlaging van de milieubijdrage van de meeste batterijen van € 0,073/stuk (excl. btw) naar € 0,063/stuk (excl. btw), hetzij een verdere verlaging van 14%.
  • Een verlaging van de milieubijdrage voor het merendeel van de lithium-ion batterijen van elektrische fietsen van € 10 (excl. btw) naar € 9,00 (excl. btw).
  • Wat betreft herlaadbare lithiumbatterijen zijn er geen wijzigingen in de verschillende gewichtscategorieën. De milieubijdrage voor elke categorie verlaagt.
  • De administratieve bijdrage voor loodbatterijen van meer dan 3 kg zal € 0,063 (excl. btw) bedragen, voor andere batterijen met een gewicht van meer dan 20 kg, € 1 (excl. btw)).

Overgangsperiode

De wijzigingen gaan in per 01/01/2019 voor wat betreft de verkopen tussen professionelen (fabrikanten, invoerders, groot- en kleinhandelaars). Er werd een overgangsfase voorzien tot ten laatste 01/04/2019 voor verkopen aan consumenten, zodat bestaande stocks nog gedurende 3 maanden aan de bijdragen van 2018 verkocht kunnen worden.

Meer informatie? https://www.bebat.be/nl/bijdragen, +32 (0)16 76 88 91 of participants@bebat.be

Wistudat?
België is wereldkampioen in het inzamelen en recycleren van batterijen met een inzamelefficiëntie van 90%. Bebat zal zich dag in dag uit blijven inzetten om dit niveau te behouden en te zoeken naar mogelijkheden om nog te verbeteren.

Please follow and like us:

Enjoy this blog? Please spread the word :)